• +385 (0) 52 662 343
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Raspjevana Buzeština

Dobro nam došli!

S nestrpljenjem vas očekuju: članovi i članice GD-a "Sokol" Buzet, KUD-a "R.Pernić" Roč, Udruge "Mali veliki mikrofon" Buzet, predstavnici Osnovne škole
te drugi glazbenici (klape, pjevači, plesači, svirači) koji djeluju samostalno, te glazbeni gosti iz Lupoglava, Vižinade i Trsta.

Organizator: POU "Augustin Vivoda" Buzet
Suorganizator i domaćin: MO Veli i Mali Mlun
Pokrovitelj: Grad Buzet

VIŠE:

43. izdanje smotre kulturno umjetničkoga glazbenog stvaralaštva, Raspjevana Buzeština, održat će se u Velom Mlunu, u petak, 21. travnja 2017. godine. Program na pozornici ispred društvenog doma počinje u 19 sati, ali zvuci koračnica buzetske i ročke limene glazbe čut će se već pola sata ranije budući da će glazbari svirajući u mimohodu proći Velim Mlunom i tako dočekati mnoštvo glazbenih amatera Buzeštine i njihovu vjernu publiku na još jednom zajedničkom proljetnom druženju uz pjesmu, svirku i ples. I ove godine, 43. put zaredom, ali prvi put u Velom Mlunu, Raspjevana će se Buzeština potvrditi kao jedinstvena i najdugovječnija smotra amaterskog glazbenog stvaralaštva na sjeveru Istre.

U glazbeno-zabavnom programu sudjelovat će sve sekcije Glazbenog društva "Sokol" Buzet, ŽKUD-a „Renato Pernić“ Roč, Udruge "Mali veliki mikrofon", a predstavit će se i učenice buzetske Osnovne škole, ŽVS Vetta iz Vrha, Klapa Boškarin iz Huma, Sovinjski gunjci i drugi glazbeni amateri koji djeluju izvan udruga. Tako će publika ovogodišnje raspjevane manifestacije imati prigode uživati u pjesmi i svirci dviju limenih glazbi, dvaju mješovitih pjevačkih zborova, dva muška klapska sastava, dvije ženske vokalne skupine, nekoliko grupa gunjca te plesnih skupina, a s posebnom će pažnjom popratiti nastup pjevača, predstavnika "Malog velikog mikrofona". Ukupno će u programu nastupiti oko 200 izvođača iz svih krajeva Buzeštine, od Roča, Huma, Vrha, Sovinjaka do Buzeta. Kao gosti manifestacije nastupit će i: Cristina Lubiana iz Vižinade, Mažoretkinje iz Lupoglava i Harmonikaški orkestar Fisorchestra 2001 iz Trsta (Italija). Organizator je POU "Augustin Vivoda" Buzet, suorganizatori: GD "Sokol" Buzet , KUD "Renato Pernić" Roč, Udruga "Mali veliki mikrofon" i Mjesni odbor Veli i Mali Mlun, a pokrovitelj je Grad Buzet. "Raspjevana Buzeština" pokrenuta je 1974. godine kao natjecateljska priredba pod nazivom "Djeca Buzeštine pjevaju i sviraju". Uskoro potom manifestaciji se pridružuju sve sekcije kulturno-umjetničkih društava pa ona postaje svojevsrna smotra amaterskog glazbenog stvaralaštva čitave Buzeštine. Dobiva i epitet "putujuće karavane", s obzirom da je godinama u mjesecu travnju manifestacija obilazila okolna naselja širom Buzeštine nakon čega se najsvečaniji, završni koncert održavao u buzetskom Narodnom domu. Zadnjih petnaestak godina priredba se redovito organizira u travnju i simbolično se obilježava kao Dan glazbenog amaterizma Buzeštine.