• +385 (0) 52 662 343
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BICIKLIJADA SUBOTINA 2017

Turistička zajednica Grada Buzeta i Biciklistički klub Buzet u sklopu sportskog dijela ovogodišnje “Subotine” u Subotu 09.09.2017. u 15h organiziraju rekreativnu biciklijadu.

Kroz protekle godine biciklijada “Subotina” postala je jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja u Hrvatskoj koja svojim konceptom obiteljske biciklijade, kombinacijom laganog pedaliranja u prirodi, jedinstvenom gastro ponudom (Buzetski tartufi, Pivo, Keksi, Rakija, Voda) i uspomenom koju svaki sudionik nosi kući u obliku originalnih majica privlači u Buzet redovito više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske i šire.
Ruta će se kretati označenom cikloturističkom bike stazom “Dolinom Mirne i Bračane”, na tradicionalnom meniju za ručak su fuži sa tartufima, buzetsko pivo, keksi, rakije.

Staza nije zahtjevna te je i MTB početnici mogu savladati bez problema.

Okupljanje i prijave na Betonskom igralištu tik do Fast fooda Smile!

Obzirom da je broj parkirnih mjesta vrlo ograničen molimo vas da vaša vozila parkirate pored Sportske dvorane Buzet, te na gradskom parkiralištu koji se nalazi neposredno prije ulaska u grad ako dolazite iz pravca Poreča!

Trasa biciklijade: Buzet-Fontana-Most-uz rijeku Mirnu-Minjera-Rušnjak-Opatija (okrjepa, po želji razgledavanje kaštela Pietrapilosa)-Škuljari-Mažinjica-Sveti duh-Buzet. Dužina trase: oko 22km. Podloga: 50% -asfalt, 50% -makadam, zemljani putevi. Težina: Lagana, sa minimalnom visinskom razlikom, najvećim dijelom je ravna dionica, sadrži samo jedan blagi uspon. Predviđeno vrijeme vožnje: sa uključenim stajanjem za okrijepu - 2h30min-3h, dužina 23km.

U pratnji će biti službeno vozilo.

Mole se svi sudionici da se na dan održavanja biciklijade pridržavaju uputa organizatora prvenstveno zbog dijela trase koja prolazi po javnim prometnicama (Mažinjica-Škuljari).

Preporuča se upotreba zaštitne kacige (do 16.g. kaciga je obavezna) , rezervna zračnica i najbitnije, dobra volja.

Ovisno o stanju na terenu organizator zadržava pravo manjih izmjena trase ili smjera biciklijade.

www.bk-buzet.hr